AIMAFF

AIMAFF

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι 14 καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς έρχονται στο ΑΣΤΟΡ σε μία προβολή που δεν χάνεται με ελεύθερη είσοδο. Όπως υποδεικνύει και το όνομα του φεστιβάλ, θα προβληθούν οι νικητήριες ταινίες κάθε μήνα μαζί με μερικές επιλεγμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες.
Ύστερα από την περσινή επιτυχημένη προβολή, το AIMAFF επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ σε μία χρονιά με 2543 αιτήσεις ταινιών από όλο τον κόσμο. Από αυτές επιλέχθηκαν προσεκτικά οι 14 που θα προβληθούν.
Η προβολή θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από 3 ώρες σε μία υπέροχη εκδήλωση που καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα έρθουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο ελληνικό κοινό. Καθώς η εκδήλωση AIMAFF 2024 πλησιάζει, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στις ταινίες. 

1.CASSANDRA του Αλέξανδρου Μανωλίδη (25′ Ελλάδα)
 Μια νεαρή γυναίκα επισκέπτεται μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι μπορεί να δείξει το μέλλον κάθε σχέσης. Όταν ανακαλύπτει μια μελλοντική απιστία στη σχέση της με τον φίλο της, πρέπει να αποφασίσει αν θα αφήσει τα οράματα να υπαγορεύουν τις επιλογές της στο παρόν. 

2. PINK MOUNTAIN του Thomas Kunstler (8′ Ελλάδα)
 Τι μπορεί να κάνει ένας ταπεινός ερωτευμένος ανθοπώλης για να κερδίσει την καρδιά της νύφης του Πασά; Ένα αρχαίο οθωμανικό παραμύθι αφηγείται την ιστορία μίας απαγορευμένης αγάπης, φτιαγμένης από υπομονή, σιωπή και τη βοήθεια ενός λουλουδιού.

3. DAUGHTER OF THE SEA της Alexis Garcia (19′ Πουέρτο Ρίκο) Μετά το θάνατο του παππού της, μια νεαρή γυναίκα βιώνει μια πνευματική αφύπνιση όταν την καλεί η Yemaya, η θεά της θάλασσας. Πρωταγωνιστεί η γνωστή ράπερ Princess Nokia. 

4. BURNING RAGE του Sam Yazdanpanna (8′ Ολλανδία)
 Ο 29χρονος μαχητής του MMA Reza μπαίνει στον πειρασμό να κάνει χρήση ντόπινγκ. Στο μεταξύ, ο Ρέζα αντιμετωπίζει τα παιδικά του τραύματα και ένας σημαντικός αγώνας είναι μπροστά του. Θα νικήσει τους παιδικούς του δαίμονες και τον αγώνα ή τα τραύματα θα πάρουν το πάνω χέρι ;

5. THE DIVE του Benjamin Melot (15′ Γαλλία) Η Chloé, 28 ετών, παίρνει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων 10 μέτρων. Την παραμονή της εκδήλωσης, βγάζει selfies με τους θαυμαστές της, παρακολουθεί τα βίντεο της προπόνησής της και δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι… Τότε το κενό εμφανίζεται τότε κάτω από τα πόδια της, άγνωστο και τρομακτικό.

6. SOB της Ekaterina Gorbacheva (14′ Ρωσία) Ένας οδοιπορικός εφιάλτης για την Έλενα που στην κλιμάκωση του COVID προσπαθει να νοσηλεύσει τον άντρα της του οποίου του αρνούνται κατ επανάληψη την είσοδο στο νοσοκομείο. Τότε πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. 

7. STATIONHEADS του Stu Gamble (18′ Ουγγαρία)
 Τρεις μορφωμένοι (και βαριεστημένοι) εικοσαριδες κανουν μια αδιέξοδη δουλειά σε ένα βενζινάδικο. Το μέλλον τους είναι ζοφερό. Όταν μια ομάδα ληστών τραπεζών εμφανίζεται φρέσκια από μια ληστεία και χωρίς καύσιμα, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο ενδιαφέροντα. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 

8. INSIDE του Nick Christod (18′ Ελλάδα)
 Ο Άρης είναι ένας νεαρός άνδρας στα 28 του. Ένα βράδυ αφού γυρίζει από τη δουλειά, το αυτοκίνητό του τον κλειδώνει μέσα. Δεν μπορεί να βγει. Μια σειρά από παράξενα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη σιωπηλή νύχτα και τίποτα δεν μπορεί να προετοιμάσει τον Άρη για αυτό που έρχεται. 

9. CONCRETE των Ari Kwasner-Cats & Renee Kypriotis (16′ Αυστραλία)
 Ο τρίτης γενιάς Ελληνοαυστραλός Άγγελος αντιμετωπίζει ερωτήματα για την ταυτότητά του καθώς διχάζεται ανάμεσα στο ελληνικό Πάσχα και ένα rave party. 

10. BENEATH A MOTHER’S FEET του Elias Suhail (15′ Ηνωμένο Βασίλειο)
 Μια ανύπαντρη μητέρα στο Μαρόκο, παγιδευμένη σε μια εγκόσμια ύπαρξη, έρχεται αντιμέτωπη με τα όνειρα και τους φόβους της, οδηγώντας την σε μία οδυνηρή απόφαση. 

11. GET UP 13 της Floriane Colas (2′ Γαλλία)
 Δύο φίλοι μετά από μια μεγάλη βραδιά σε πάρτι. Αυτή η ταινία είναι για τα ναρκωτικά, τις δυσκολίες και τις υποσχέσεις που δίνουμε για τελευταία φορά. 

12. SAINT SACRIFICE του Jean Claude Leblanc (14′ Καναδάς)
 Της είχε υποσχεθεί αγάπη και πίστη μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος, αλλά ο Αντουάν, ο χήρος, είναι πρόθυμος να χάσει την ψυχή του για να ξανασμίξει με τη γυναίκα του στην άλλη πλευρά. 

13.
 THE MASTER OF SENTO του Yusuke Ishide (19′ Ιαπωνία) Σε ένα παλιό δημόσιο λουτρό ένα ζευγάρι διευθύνει καλά την επιχείρηση, αλλά η σύζυγος φεύγει από το σπίτι λόγω της κακής συνήθειας του συζύγου να πίνει. Αντί να μάθει από την αποχώρηση της γυναίκας του, η συνήθεια του να πίνει χειροτερεύει. Οι αδιάφοροι γείτονές του τον επισκέπτονται και τον πείθουν να τα ξαναβρεί με τη γυναίκα του. Τοποθετημένο στο δημόσιο λουτρό “Arimayu”, το οποίο χτίστηκε το 1930 και είναι ακόμα ανοιχτό. 

14.
 CHIAROSCURO του Philipp Wan (8′ Χονγκ Κονγκ) Μια ιστορία αγάπης για τη μοίρα, το κάρμα και την εκδίκηση. Ένα ανατρεπτικό noir απο το Χονγκ Κονγκ.

Από την Ελλάδα έως την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ έως τη Γαλλία και την Αυστραλία έως το Πουέρτο Ρίκο, σας παρουσιάζουμε μια εντυπωσιακή διεθνή έκθεση με ξεχωριστές ιστορίες 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 17:50
ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΣΤΟΡ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Facebook Event: https://fb.me/e/510Df7Am2 
Instagram: https://www.instagram.com/aimaffestival/ 
Website: https://www.aimaff.eu/