CINEUROPA FILM DAYS: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΙΝΕΜΑ!

CINEUROPA FILM DAYS: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΙΝΕΜΑ!

Το περιοδικό κινηματογράφου Cineuropa στο πλαίσιο των διοργανώσεων Cineuropa Film Days παρουσιάζει το event «Παίζουμε Σινεμά!» την Κυριακή 16 Ιουνίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ με ελεύθερη είσοδο.

Το Cineuropa Film Days με τίτλο «Παίζουμε Σινεμά!» είναι ένα ολοήμερο κινηματογραφικό σχολείο με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς. Σκοπός της διοργάνωσης είναι μικρά παιδιά και μαθητές μέσω των προβολών και των εργαστηρίων να έρθουν σε επαφή με τον κινηματογράφο ως πολιτιστική δραστηριότητα και με ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούμε να θεμελιώσουμε μια σχέση με τον κινηματογράφο που θα καθορίσει τα παιδιά τόσο στα πρώτα τους βήματα όσο και μελλοντικά ως θεατές, ενώ παράλληλα να ξεκινήσει να διαμορφώνεται στην συνείδησή τους η ανάγκη για συχνότερη και εντατικότερη συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή των ταινιών:

  • Μάγια η Μέλισσα (ηλικίες 3+ / 88’ / 2015 / μεταγλ.)
  • Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού (ηλικίες 4+ / 80’ / 2017 / μεταγλ.)
  • Η Ντιλιλί στο Παρίσι (ηλικίες 7+ / 94’ / 2018/ μεταγλ.)

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα “Εργαστήρια παιχνιδιού και κινηματογραφικής δημιουργίας- Παίζοντας στο σινεμά”. Τα Εργαστήρια είναι χωρισμένα σύμφωνα με τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών που απευθύνονται και αντλούν έμπνευση από τις ταινίες που προβάλλονται. Το πρώτο αφορά σε ηλικίες από 4 έως 6 ετών, ενώ το δεύτερο από 7 έως 12 ετών. Στα Εργαστήρια αυτά, μέσα από μικτές/πολλαπλές τεχνικές, όπως αυτή του παιχνιδιού ρόλων (role-playing), τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το σινεμά και τη μαγεία του, την εναλλαγή σεναρίων και δεδομένων, αλλά και μέσα από τη φαντασία και την κριτική σκέψη, βρίσκουν λύσεις σε κάθε πρόκληση (problem-solving) που αντιμετωπίζουν. Στόχος μας είναι να περάσουμε όμορφα, να έρθουμε σε επαφή με τα δημιουργικά μας κομμάτια και όλα αυτά μέσα από την αλληλεπίδραση και την ευαισθητοποίηση
κινηματογραφικών στοιχείων, αναπτύσσοντας την κριτική ικανότητα και την ομαδικότητα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή 16 Ιουνίου
10:00 – 12:00 Προβολή ταινίας: Μάγια η μέλισσα
12:00 – 13:00 Εργαστήριο Παίζοντας στο σινεμά (4-6 ετών, διάρκεια 45’)
13:00 – 15:00 Προβολή ταινίας: Η απίστευτη ιστορία του γιγάντιου αχλαδιού
15:00 – 16:00 Εργαστήριο Παίζοντας στο σινεμά (7-12 ετών, διάρκεια 60’)
16:30 – 18:00 Προβολή ταινίας: Η Ντιλιλί στο Παρίσι

Info:
Cineuropa Film Days: «Παίζουμε Σινεμά!»
Κυριακή 16 Ιουνίου 10:00 – 18:00
Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ – Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή)
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στα εργαστήρια στο info@cineuropa.gr – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας