Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΠΟΣΤ

Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΠΟΣΤ

91 λεπτά

Κοινωνικό

ΗΠΑ

2018

Σκηνοθέσία

Ντεζιρέ ΑΚΑΒΑΝ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Κλόι Γκρέις Μορέτς, Τζον Γκάλαγκερ Τζ., Σάσα Λέιν, Φόρεστ Γκούντλακ, Τζένιφερ Ίλι

υπόθεση

1993. Η Κάμερον οδηγείται σε ένα κέντρο «θεραπείας» γκέι εφήβων όταν ο φίλος της την πιάνει να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι κατά τη διάρκεια ενός σχολικού χορού. Εκεί, παρά τις εξοντωτικές ψυχολογικά συνθήκες, η νεαρή θα δημιουργήσει μια πολυπόθητη νέα οικογένεια. Η Κλόε Γκρέις Μόριτζ («Hugo», «Kick-Ass») πρωταγωνιστεί σε έναν τρυφερό ύμνο στη διαφορετικότητα και την αισιοδοξία, που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φετινό Σάντανς. 

 

 

«Ένα από τα πιο θαρραλέα φιλμ της χρονιάς» – LOS ANGELES TIMES.

«Μια ταινία με χάρη, χιούμορ και ζεστασιά» – THE NEW YORK TIMES.

 

 

 

 

Ο ετήσιος χορός του σχολείου ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο για την Κάμερον Ποστ όταν το αγόρι της, την πιάνει στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι. Η επόμενη μέρα βρίσκει τη νεαρή κοπέλα έγκλειστη σε ένα κέντρο «θεραπείας» το οποίο εξειδικεύεται σε έφηβους που νιώθουν ερωτική έλξη για άτομα του ίδιου φύλου. Σε ένα εντελώς αυταρχικό και πιεστικό περιβάλλον η Κάμερον έρχεται αντιμέτωπη με συνθήκες πρωτόγνωρης ψυχολογικής βίας, την ίδια ώρα που καταφέρνει να συνδεθεί για πρώτη φορά με γκέι συνομήλικούς της, δημιουργώντας μια νέα οικογένεια.

 

 

Η Ντεζιρέ Ακαβάν του «Appropriate Behaviour» μεταφέρει με συναισθηματική ακρίβεια το ομώνυμο μυθιστόρημα της Έμιλι Ντάνφορθ στην μεγάλη οθόνη, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς για ένα τρυφερό, συμπονετικό κι αισιόδοξο στην καρδιά του, φιλμ ενηλικίωσης.

FESTIVALS

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Φεστιβάλ Σάντανς 2018